Kitsetoorpiim pastöriseerimata 3-5%, ANDRI-PEEDO, 500 ml

Kitsetoorpiim pastöriseerimata 3-5%, ANDRI-PEEDO, 500 ml500 ml

Hind toidupoodides

Näidatud hinnad on saadaval ainult e-poodides ega pruugi kajastuda poes. Kinnitage hinnad enne poe külastamist.

Hinnamuutused

Kirjeldus

Kitsepiim imendub paremini kui lehmapiim ning põhjustab harva allergiat. See sobib nii imikutele, eakatele, haigusest kosujatele, südamehaiguste põdejatele kui ka vähihaigetele. Märkimisväärne on kitsepiima ja lehmapiima valkude erinevus. Kitsepiim ületab peaaegu kaks korda lehmapiima aminohappelist koostist niisuguste organismile väärtuslike valkude poolest nagu albumiin ja globuliin. Praktikas tähendab see suuremat kaitsevõimet haiguste suhtes ja kiiremat paranemist.

Huvitav on asjaolu, et kitsepiimas puudub valk aglutiniin, mistõttu ei teki seismisel kitsepiima peale koorekihti. Ta on lähedane rinnapiimale ning teda võib anda vastsündinule lahjendamata kujul.

Kitsepiima kaseiin on bioloogiliselt aktiivne ning selle poolest erineb tema struktuur ja koostis lehmapiimast.

Mineraalainetest on kitsepiimas rohkesti kaltsiumi- ja fosforiühendeid, kaaliumi, naatriumi ja magneesiumi.

Mikroelementidest on palju mangaani ja vaske, mõnevõrra vähem rauda.

Kitsepiim sisaldab seleeni ja asendamatuid mikroelemente, mis toetavad immuunsüsteemi.

Rasvlahustuvatest vitamiinidest on kitsepiimas A-, D- ja E-vitamiini.

Vesilahustuvatest on temas erinevaid B-rühma vitamiine ning H-vitamiini.

Kasvav organism vajab kõiki neid aineid nagu ka bioloogiliselt aktiivset kaseiini. Kitsepiim tekitab harva allergiat Kitsepiima oluline tervislik omadus on selle vähene allergeensus – seda saavad juua ka need, kes on lehmapiima suhtes allergilised. Samas on kitsepiimas piimasuhkrut ehk laktoosi pea sama palju kui lehmapiimas, mis tähendab, et laktoositalumatuse korral kitsepiim ei sobi. Kitsepiima peetakse sobivaks selliste terviseprobleemide korral nagu ärritusköha, bronhiaalastma, angiin, neelu- ja mandlipõletikud ning teised kurguhaigused, mao- ja kaksteistsõrmikuhaavandid, samuti ärevustunne ja närvipinge.